Solar-Log™ 500

De ideale datalogger voor kleine en middelgrote installaties tot 10 wisselrichters

 

Het mooivormige toestel voor uitval- en opbrengstbewaking met tweedelige tekstdisplay en eenvoudig te bedienen folietoetsenbord.

 

Eenvoudige installatie

Dankzij zijn aangename doos laat de Solar-Log500 zich ook perfect toe om in woongebied te installeren. De kabelleiding is bovendien door de grootschalige doos bedekt. De bediening kan door het folieklavier met tweedelige tekstdisplay of door de aangesloten PC gebeuren. Zoals alle Solar-Logs is ook de Solar-Log500 herstelleronafhankelijk en compatibel met alle gangbare wisselrichters (zie Tabel links).

Omvangrijke vermogensvergelijking

De Solar-Log500 vergelijkt niet alleen de opbrengstgegevens van de enkelvoudige strings, zonder ook de leidingsgegevens van de enkelvoudige wisselrichter. Daardoor laten er zich fouten en storingen, bijvoorbeeld door beschadigiging of wisselrichteruitval snel en betrouwbaar analyseren.

Betrouwbare diagnose

Elke 15 seconden controleert de Solar-Log500 de vermogensgegevens van de installatie en rapporteert tot 200 gebeurtenissen naargelang wisselrichter. Daardoor herkent het bovendien ook Derating-toestanden of netstoringen van de stroomnetexploitanten.

Configureerbare alarmfunctie

De alarmering gebeurt automatisch naargelang keuze per email of SMS. Ook dagelijkse opbrengstmeldingen zijn mogelijk. Daarenboven laten zich bovendien alle status- en foutenmeldingen gemakkelijk van iedere internetbekwame PC uit oproepen.

Bijkomende functies met meerwaarde

Dankzij een aanvullende S0-scheidingslijn laat zich van een grote display toe de kennisgeving van de vermogensgegevens van de installatie aan te sluiten. Ook de meting en analyse van het eigenstroomverbruik is mogelijk tot de intelligente besturing van de stroomverbruiker.

Bluetooth

De Solar-Log500 is optioneel met een Bluetooth-Module op draadloze verbinding aan de nieuwe wisselrichter-generatie van de producenten SMA verkrijgbaar. Daarmee is een draadloze verbinding tussen de wisselrichter en de Solar-Log™ mogelijk - snelle en eenvoudige installatie, vrij te kiezen installatie.